Menjelang hujung tahun, pasti ramai akan bertungkus-lumus untuk mencari kedai printing cenderahati murah di sekitar Shah Alam kan? Cik Min faham sangat dah, sebab kebanyakan organisasi, syarikat, mahupun institusi pendidikan di Malaysia pasti akan menjalankan pelbagai jenis majlis penganugerahan pada setiap akhir tahun.

Jadi untuk kali ini, Cik Min nak kongsikan sebuah kedai printing cenderahati murah yang boleh anda dapati di sekitar kawasan Shah Alam, iaitu Realtees! Kepada yang berminat nak tahu tu, make sure anda baca perkongsian Cik Min sampai habis tau…

Info Realtees, Kedai Printing Cenderahati Murah Pilihan Ramai!

Kedai Printing Cenderahati Murah

Kedai percetakan Realtees ini beroperasi di No. 9G, Jalan Pahat H15/H, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor dan merupakan satu-satunya cawangan di Shah Alam. Waktu perniagaan mereka pula bermula dari jam 9:00 pagi sehingga 5:00 petang, setiap Isnin hingga Jumaat sahaja

Apa Antara Servis yang Ada di Kedai Printing Cenderahati Shah Alam Realtees Ini?

Di Realtees, tempahan cenderahati boleh dipilih melalui katalog yang telah mereka sediakan. Namun sudah pasti setiap kedai pasti mempunyai best service mereka yang tersendiri, sehingga mampu menjadi kegemaran para pelanggan di sini! Antaranya adalah:

 • Mug
 • Tumbler
 • Lanyard
 • Beg (non-woven/ backpack/ canvas)

Buat anda yang ingin melihat hasil tempahan cenderahati yang dihasilkan oleh Realtees, anda boleh rujuk beberapa gambar di bawah ini ya. Paling menarik, Realtees juga pernah menghasilkan selempang untuk para pemenang rancangan Dewi Remaja 2022 tau! Mereka ini memang sangat kredibel pada Cik Min.

 • Kedai Printing Cenderahati Murah
 • Kedai Printing Cenderahati Murah

Proses Penghasilan Printing Cenderahati di Realtees

Jadi apa antara proses yang digunakan di Realtees, dalam servis printing cenderahati mereka yang berkualiti tinggi ini? Jom sama-sama kita breakdown rahsia Realtees dalam menyiapkan tempahan para pelanggan dengan hasil yang tip-top.

 1. Pelanggan memulakan dengan memilih item premium di katalog.
 2. Pelanggan memilih design (1 warna atau warna penuh).
 3. Realtees mengeluarkan artwork terlebih dahulu.
 4. Pelanggan akan mengesahkan artwork tersebut sebelum meneruskan tempahan
 5. Pelanggan membuat bayaran deposit sekiranya bersetuju.
 6. Antara tiga jenis printing yang boleh dipilih adalah seperti berikut:
  Silk screen (untuk 1 atau 2 warna)
  DTF Heat press (untuk 1 atau 4 warna)
  Printing UV (untuk 4 warna atau warna penuh)

Di Realtees, proses penghasilan mereka boleh mengambil selama 3 hari sehingga 10 hari, begantung kepada kuantiti tempahan. Jadi, pastikan anda mengesahkan bilangan tempahan bersama pihak Realtees terlebih dahulu ya!

Tiga Jenis Printing di Kedai Printing Cenderahati Murah Realtees

Pasti anda tertanya-tanya, apa sebernarnya printing silk screen, heat press, dan printing UV ni kan? Mari Cik Min terangkan khas buat anda semua tentang jenis printing ini, termasuklah mana-mana jenis tempahan yang dihasilkan di Realtees menggunakan teknik tersebut.

1. Silk Screen

Silk Screen atau dalam bahasa Melayunya dipanggil sebagai saring sutera ini merupakan sebuah proses printing yang sangat popular dalam proses penghasilan cenderahati. Proses silk screen printing ini mempunyai empat elemen penting dalam penghasilannya, iaitu:

 • Penghasilan Artwork Grafik/Design – penghasilan warna atau grafik di atas kertas khas
 • Penghasilan Blok – menghasilkan blok kayu atau aluminium untuk disapukan di atas fabrik
 • Pemindahan imej – memindahkan grafik yang dihasilkan di atas blok kayu
 • Dye/Dakwat Khas – menyapu blok kayu tersebut ke atas fabrik atau cenderahati

Di kedai printing cenderahati murah Realtees, proses-proses di atas akan mereka gunakan dalam penghasilan cenderahati seperti pen, non-woven bag dan juga canvas bag.

2. DTF Heat Press

Proses ini pula adalah teknik cetakan yang menggabungkan cetakan digital dan heat transfer. Teknik ini biasanya digunakan untuk mencetak design yang mempunyai banyak tona warna, serta ia adalah lebih pantas dilakukan berbanding teknik printing yang lain. 

Di Realtees, proses Heat Press ini digunakan untuk penghasilan cenderahati seperti non-woven bag, canvas bag/bag pack, microfuber towel, lanyard dan juga mug.

3. UV printing

Di kedai printing cenderahati murah ini, pihak Realtees menggunakan UV printing dalam menghasilkan tumbler, pen dan thumb drive.

Proses cetakan ini digemari ramai kerana grafik atau warna yang dicetak adalah tahan lebih lama dan tidak cepat tergores. Proses ini lebih sesuai untuk cenderahati yang ingin digunakan dalam jangka masa yang lama, ataupun digunakan secara harian.

Pakej dan Penghantaran Tempahan di Kedai Printing Cenderahati Murah Realtees

Di kedai printing cenderahati murah Realtees, harga pakej yang disediakan di sini adalah seperti yang berikut:

 • 100pcs Non-woven bag (1 side, 1 colour )RM2.80/pc

Harga yang untuk penghasilan cenderahati yang lain pula adalah bergantung kepada kuantiti dan jenis bahan yang ditempah oleh pelanggan. Untuk premium item(s), pelanggan boleh sahaja memilh daripada katalog Realtees, menambah corak atau grafik sendiri bagi servis printing cenderahati ini.

Penghantaran COD (cash on delivery) juga turut disediakan bagi kawasan sekitar Lembah Klang sahaja untuk tempahan melebih RM1,500. Jika Tuan Puan berminat, pastikan Tuan Puan terus hubungi Realtees ya!

Berminat untuk Membuat Tempahan Printing dan Jahitan Bersama Realtees?

 • Kedai Printing Cenderahati Murah
 • Kedai Printing Cenderahati Murah
 • Kedai Printing Cenderahati Murah
 • Kedai Printing Cenderahati Murah

Realtees menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan printing serta jahitan baju dan uniform, termasuklah penghasilan cenderahati untuk pelbagai acara dan perayaan. Buat anda yang tinggal di sekitar Selangor dan Shah Alam, Realtees sememangnya pilihan yang tepat untuk anda.

Proses sulaman dan cetakan juga dihasilkan melalui mesin teknologi terkini dengan fabrik berkualiti tinggi daripada para pembekal Realtees. Jadi buat mereka yang ingin membuat tempahan bersama Realtees, anda boleh rujuk informasi di bawah seperti berikut:

Bagi anda yang mahukan sebarang info terkini pula, pastikan anda Like, Follow dan Subscribe saluran media sosial Realtees seperti yang tertera.

Website | Facebook | Instagram

Sekian sahaja perkongsian Cik Min tentang “Kedai Printing Cenderahati Murah | Realtees” Untuk mendapatkan lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari laman portal Support Lokal.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *