Semakin hari, semakin sukar nak buat perbandingan dalam memilih taska terbaik di sekitar Masjid Tanah, Melaka. Hampir setiap hari juga, pusat-pusat taska ni tumbuh bak cendawan tau… Yang murah? Ada. Yang mahal? Pun ada. Jadi, macam mana ibu bapa nak memilih the one and only taska terbaik Masjid Tanah untuk anak-anak?

Walaupun begitu, Cik Min yakin bahawa kos tidak seharusnya dianggap sebagai perkara utama yang perlu dititik beratkan dalam pencarian taska terbaik untuk Si Manja. Hal ini kerana, masih banyak lagi perkara yang perlu ibu bapa consider berdasarkan wang ringgit yang bakal dikeluarkan nanti.

Nak tahu kenapa Cik Min cakap macam tu? Kalau nak, mari Cik Min kongsikan dahulu salah satu taska terbaik Masjid Tanah untuk pertimbangan para ibu bapa di luar sana.

Tebus E-Book PERCUMA 25 Fine Motor Skills Activities Di Sini

ASYBAL PLAYSCHOOL | BRIGHT FROM THE START

Anda pernah dengar tentang Asybal Playschool Masjid Tanah? Untuk pengetahuan anda, taska ini menawarkan pembelajaran bermain sambil belajar yang berkualiti, sekali gus lengkap dengan segala fasiliti bersesuaian untuk kanak-kanak berumur lingkungan 4 tahun dan ke bawah.

Asybal Playschool ini merupakan sebuah taska terbaik Masjid Tanah, Melaka, yang amat sesuai untuk dijadikan pilihan para ibu bapa semua. Di bawah ini turut Cik Min sertakan beberapa maklumat utama untuk rujukan anda pada bila-bila masa. 

Nama: Asybal Playschool Masjid Tanah
Alamat : SU 1246, Jalan Masjid Tanah Ria 4, Taman Masjid Tanah Ria, 78300 Masjid Tanah, Melaka
Waktu operasi: 7:00 Pagi sehingga 6:30 Petang
Had umur: 7 Bulan sehingga 4 tahun

taska terbaik masjid tanah

Asybal Playschool Masjid Tanah ada menawarkan beberapa pakej untuk dipilih mengikut kesesuaian ibu bapa. Antaranya adalah:

 • Pakej Adore – Bermula dari Jam 7:00 Pagi sehingga jam 3:00 Petang, khas untuk kanak-kanak berumur 7 bulan hingga 4 tahun
 • Pakej Super – Bermula dari Jam 7:00 Pagi sehingga jam 6:00 Petang, khas untuk kanak-kanak berumur 7 bulan hingga 4 tahun
 • Pakej Transit – Bermula dari jam 12:30 tengahari sehingga 6:30 petang, untuk kanak-kanak berumur 4 tahun hingga 12 tahun

Tanpa membuang masa, mari Cik Min kongsikan pula kelebihan yang terdapat pada Asybal Playschool ini sehingga ia digelar sebagai salah sebuah taska terbaik Masjid Tanah. Let’s go!

Kelebihan Asybal Playschool, Taska terbaik Masjid Tanah

1. Modul Pembelajaran lengkap & mantap

 • Sukatan pembelajaran Asybal Playschool adalah berbentuk Islamiyyah. Jadi, kanak-kanak bukan sahaja belajar mengenal abjad ABC, malahan turut mempelajari asas tentang Tauhid, Adab dan Nilai, serta Doa dan juga Sirah.

2. Mempunyai Tenaga Pengajar Bertauliah

 • Guru-guru di Asybal Playschool sangat bertanggungjawab, mesra kanak-kanak dan sangat komited dalam mendidik. 
 • Untuk pengetahuan ibu bapa, guru-guru di Asybal Playschool adalah terlatih dan berkebolehan tinggi dalam menangani pelbagai perkara melibatkan kanak-kanak.

3. Dilengkapi kamera cCTV

 • Asybal Playschool dilengkapi dengan kemudahan kamera CCTV bagi memastikan keselamatan kanak-kanak dan tenaga pengajar dengan lebih baik.

Antara Aktiviti yang dijalankan di taska terbaik Masjid Tanah, Asybal Playschool

1. Messy Play

Messy play dapat merangsang perkembangan deria, serta menguatkan otot bahagian tangan mahupun kaki kanak-kanak.

2. Block and Building

Aktiviti ini dapat membantu kanak-kanak untuk mengenal bentuk dan warna. Bukan itu sahaja, ia juga dapat meningkatkan kreativiti dan daya imaginasi mereka.

3. Math and Manipulative

Aktiviti ini pula dapat membantu kanak-kanak untuk berfikir dengan lebih mendalam dan belajar mengkategorikan sebarang objek yang mereka lihat.

Menarik kan aktiviti-aktiviti yang kanak-kanak ini lakukan? Sebenarnya banyak lagi aktiviti menarik yang dijalankan di Asybal Playschool ini untuk membantu anak-anak menjadi lebih aktif, dan cenderung untuk meneroka pelbagai perkara baharu secara autonomi.

Oh ya! Antara aktiviti yang lain yang Cik Min maksudkan adalah seperti:

 • Character  Education
 • Pretend Play
 • Gross/Fine Motor Skills
 • Science Discovery
 • Creative Art
 • Water Play
 • Kumon Book Activity
 • Storytelling

Jom tonton paparan video di bawah untuk melihat antara beberapa aktiviti yang telah dijalankan di Asybal Playschool, selaku taska terbaik Masjid Tanah ini.

Berminat untuk Mendaftarkan Si Kecil Anda Bersama Asybal Playschool?

 • taska terbaik alor gajah

Sekiranya anda berminat untuk mendaftarkan anak-anak di Asybal Playschool, anda boleh hubungi pegawai khidmat pelanggan mereka secara terus melalui talian di bawah:

Bukan itu sahaja, Asybal Playschool juga mempunyai beberapa cawangan di sekitar Melaka tau! Jika ibu bapa ingin melihat cawangan-cawangan lain yang lebih berdekatan, anda boleh klik di sini.

Bagi ibu bapa yang mahukan sebarang info terkini pula, pastikan anda Like, Follow dan Subscribe saluran media sosial Asybal Playschool, taska terbaik Masjid Tanah ini seperti yang tertera. Selamat maju jaya!

Website | Facebook | Instagram

Sekian sahaja perkongsian Cik Min tentang “Taska Terbaik Masjid Tanah”. Untuk mendapatkan lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari laman portal Support Lokal.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *